zondag 16 november 2008

Julebryg en bezoek Aarhus

Hey
Het is alweer een tijdje geleden, even overlopen wat ik zoal gedaan heb de voorbije weken...
Op vrijdag 7 november was het hier Julebryg in Denemarken. Dat is een vertaling van "de lancering van het Christmasbeer van Carlsberg". Dan rijden er zo honderden trucks door het stad, waar dan blauw verklede kerstmannen uitspringen en die in speciale bars gratis kerstbier uitdelen. Dat kerstbier wordt dus op die avond voor het eerst geproefd want je kan het voor dat bepaald tijdstip niet kopen of drinken ergens. De hele stad baadde dus in een leuke kerstsfeer met lichtjes, kerstmuziek en zelfs nepsneeuw hehe. Ook Kim, TEW studente uit Leuven, was hier in Kopenhagen om mij een bezoekje te brengen. Samen met de bende hier op kot zijn we dan de stad ingetrokken om dit Julebryg live te kunnen meemaken. Daarna zijn we nog naar een leuke bar geweest met goeie muziek maar walgelijke cocktails. Om een leuke avond af te sluiten wilden we nog een karaoke gaan plaatsen in Sam's bar, maar spijtig genoeg was de minimumleeftijd die avond 21. Na ambras gehad te hebben met de buitenwipper, hadden Sarah en Ryan dan maar besloten zijn supersjike buitenwippersstoel te pikken en die mee te brengen naar ons kot.

De dag daarna heb ik Kim dan Kopenhagen laten zien en we hadden megaveel geluk, het zonnetje scheen! Hebben mooie wandeling gemaakt langs de belangrijkste punten.
Daarna hebben we de trein naar Aarhus gepakt, met ons zelfgemaakte smoske en een hele resem Vlaamse roddelboekjes. Aarhus is de 2de grootste stad van Denemarken, na Kopenhagen, en de stad waar Kim op exchange is.
Eenmaal daar aangekomen was er blijkbaar een dormparty, after Julebrygparty, in haar residentie. De prijzen van de drank waren echt wel schappelijk en het was daar een zeer leuke sfeer.
De zondag hebben d-we dan lekker uitgeslapen en een lekker ontbijt klaargemaakt, met havermoutpap en verse fruitsla mmmm. Dan gewandeld naar Aarhus stad en amai wat een verschil met Kopenhagen, alles is daar in heuvels... Spijtig genoeg waren alle winkels dicht maar hebben dan een lekker broodje gegeten in de Baresso. 's Avonds had Kim dan voorgesteld om sushi te maken en oooh da was echt megalekker, dank u e Kim!!! Na het eten nog ff tv gekeken maar we waren beiden nogal moe van al het wandelen dat we heel vroeg in ons bedje lagen.
De volgende morgen om 6uur opstaan om de bus terug te pakken naar Kopenhagen, dat was best wel pijnlijk. ..



Geen opmerkingen: